Klub Renault Espace

Pierwsze forum poświęcone Renault Espace i Avantime
Teraz jest 30 paź 2014, o 14:53


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2008, o 18:24 
Witam,
czyli masz radiowy


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2008, o 13:46 
Podaję instrukcję "kodowania" kluczyka na podczerwień i radiowego, jest taka sama,
dotyczy oryginalnego kluczyka przypisanego fabrycznie do samochodu, sam kluczyk nie jest programowalny, innego kluczyka nie da się przyuczyć do auta:
Tą samą instrukcję stosuje się do kluczyka programowalnego, który należy zamówić w serwisie - około 800 zł. Te fabryczne nie są programowalne.

1. Nacisnąć wewnętrzny przycisk centralnego zamka i trzymać przez 5 sek. Drzwi odblokują się i zablokują.
2. Od tego momentu jest 15 sek. na wykonanie dalszej procedury.
3. Wcisnąć 1 raz przycisk 1 transmitera kluczyka drzwi zablokują się i odblokują.
4. Powtórzyć operację dla drugiego transmitera kluczyka lub jeśli mamy tylko 1 kluczyk wcisnąć drugi raz ten sam kluczyk.

5. Sprawdzić czy działa.

Można przyuczyć dodatkowy kluczyk tylko za pomocą urządzenia serwisowego.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2009, o 11:43 
Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2009, o 09:24
Posty: 7
Lokalizacja: Żory
Imię:
RokProdukcji: Nie dotyczy
Moje auto: Inne
Grand: Nie
LPG: Nie
hey
ja z trochę innym pytaniem:
pęka mi obudowa kluczyka, tam gdzie się wciska.
mial kto już podobny przypadek ?
muszę chyba zamówić nowy w aso.
wie ktoś ile to kosztuje ?
pzdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2009, o 11:55 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 5 lip 2009, o 21:44
Posty: 279
Lokalizacja: Chwilowo bez auta
Imię:
RokProdukcji: Nie dotyczy
Moje auto: Inne
Grand: Nie
LPG: Nie
mam podobny problem bo w 2gim kluczyku nie mam przycisku i musze zdobyc obudowe do kluczyka.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2009, o 13:03 
Offline
Władze Klubu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2007, o 01:40
Posty: 3740
Lokalizacja: Kraków (KR)
Imię:
RokProdukcji: 1997
Moje auto: Espace III 3.0 V6 12V Z7X
Grand: Nie
LPG: Tak
Wątpię zęby można było dostać sama obudowę w aso , wydaje mi sie ze jedynie używki was ratują :neutral:

_________________
Ex:
E2 2,1TD 1993r
E2 2,1TD 1994r
Obecne:
E3 3,0 12V 1997r
E3 2,0 16V 2001r


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2009, o 13:17 
Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2009, o 09:24
Posty: 7
Lokalizacja: Żory
Imię:
RokProdukcji: Nie dotyczy
Moje auto: Inne
Grand: Nie
LPG: Nie
poradź proszę gdzie szukać.
bo coś mi się wydaje że będzie ciężko znaleść. :cry:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2009, o 15:46 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 18:13
Posty: 168
Lokalizacja: gliwice
Imię:
RokProdukcji: 1999
Moje auto: Espace III 3.0 V6 24V L7X
Grand: Nie
LPG: Tak
witam widzialem gdzies te pekajace czesci kluczyka na alegro sam ten kapturek kosztowal pare groszy ale nie pamietam w jakim dziale....i czy na pewno bedzie pasowal do reni...pozdro

[ Dodano: 6 Październik 2009, 16:07 ]
http://www.allegro.pl/item757821376_prz ... ciski.html to jest strona z przyciskami choc cena powala.....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2009, o 21:19 
a ja mam pytanie dotyczące kluczyka na podczerwień czy czujnik podczerwieni znajduje się tuż nad lusterkiem ten tylny jest tylko od radia ponieważ kupowałem renie i nie było tego przedniego czujnika jak i całej płytki mam dziurę w tym miejscu


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2010, o 20:55 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 5 lip 2009, o 21:44
Posty: 279
Lokalizacja: Chwilowo bez auta
Imię:
RokProdukcji: Nie dotyczy
Moje auto: Inne
Grand: Nie
LPG: Nie
Koledzy, chciałem potwierdzić, że opisana procedura działa :!: - dziś musiałem ją przetestować i centralny wrócił :mrgreen: Dzięki na inf koledzy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2010, o 17:16 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 17 wrz 2007, o 20:10
Posty: 413
Lokalizacja: Śląsk
Imię:
RokProdukcji: Nie dotyczy
Moje auto: Inne
Grand: Nie
LPG: Nie
techlock napisał(a):
Podaję instrukcję "kodowania" kluczyka na podczerwień i radiowego, jest taka sama,
dotyczy oryginalnego kluczyka przypisanego fabrycznie do samochodu, sam kluczyk nie jest programowalny, innego kluczyka nie da się przyuczyć do auta:
Tą samą instrukcję stosuje się do kluczyka programowalnego, który należy zamówić w serwisie - około 800 zł. Te fabryczne nie są programowalne.

1. Nacisnąć wewnętrzny przycisk centralnego zamka i trzymać przez 5 sek. Drzwi odblokują się i zablokują.
2. Od tego momentu jest 15 sek. na wykonanie dalszej procedury.
3. Wcisnąć 1 raz przycisk 1 transmitera kluczyka drzwi zablokują się i odblokują.
4. Powtórzyć operację dla drugiego transmitera kluczyka lub jeśli mamy tylko 1 kluczyk wcisnąć drugi raz ten sam kluczyk.

5. Sprawdzić czy działa.

Można przyuczyć dodatkowy kluczyk tylko za pomocą urządzenia serwisowego.


Dzisiaj zgubiłem kluczyk do Espaca 2002 dCi, posiadam zapasowy, ale nigdy wcześniej z niego nie korzystałem.
Niestety centralny z pilota (kluczyka) nie działa , przez wkładke samochód mogę otworzyć , do stacyjki również pasuje .
Mam nadzieje ,że wyżej zapisana instrukcja mi pomoże.
Jeszcze jedno pytanie, jak wygląda sprawa u zyskaniem w ASO dodatkowego kluczyka?
Koszt oraz czy istnieje taka możliwośc oraz co jest potrzebne.

[ Dodano: 13 Luty 2010, 22:08 ]
Jednak nie pomogło :(
Tak opisane przytrzymałem przez 5 sekund , dioda z imobilajzera przestała migać, świeciła jednostajnie , nacisłem kluczyk i nic :((
Do tego otwierając kluczykiem (wkładka) nie działa centralny zamek.
jakieś sugestie????

_________________
"VW był jak żona, a Renówka jest jak kochanka,piękna i musi być kosztowna w utrzymaniu "


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2010, o 21:44 
Offline
Początkujący

Dołączył(a): 3 paź 2008, o 20:17
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Imię:
RokProdukcji: Nie dotyczy
Moje auto: Inne
Grand: Nie
LPG: Nie
Tu masz filmik

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=p ... re=related


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2010, o 19:19 
techlock napisał(a):
Podaję instrukcję "kodowania" kluczyka na podczerwień i radiowego, jest taka sama,
dotyczy oryginalnego kluczyka przypisanego fabrycznie do samochodu, sam kluczyk nie jest programowalny, innego kluczyka nie da się przyuczyć do auta:
Tą samą instrukcję stosuje się do kluczyka programowalnego, który należy zamówić w serwisie - około 800 zł. Te fabryczne nie są programowalne.

1. Nacisnąć wewnętrzny przycisk centralnego zamka i trzymać przez 5 sek. Drzwi odblokują się i zablokują.
2. Od tego momentu jest 15 sek. na wykonanie dalszej procedury.
3. Wcisnąć 1 raz przycisk 1 transmitera kluczyka drzwi zablokują się i odblokują.
4. Powtórzyć operację dla drugiego transmitera kluczyka lub jeśli mamy tylko 1 kluczyk wcisnąć drugi raz ten sam kluczyk.

5. Sprawdzić czy działa.

Można przyuczyć dodatkowy kluczyk tylko za pomocą urządzenia serwisowego.


Dzieki wielkie, central i kluczyki w koncu dzialaja po zastosowaniu tego rozwiazania :mrgreen: .


Góra
  
 
 Tytuł: kluczyk
PostNapisane: 23 kwi 2011, o 21:17 
Offline
Początkujący

Dołączył(a): 3 maja 2008, o 15:20
Posty: 39
Lokalizacja: Rzeszów
Imię:
RokProdukcji: Nie dotyczy
Moje auto: Inne
Grand: Nie
LPG: Nie
Mój kluczyk jest oporny i nie chce się poddać tej procedurze. Próbowałem na wiele sposobów. Nawet z włączeniem najpierw stacyjki jak czyni to francuz na filmiku. Diodka na kluczyku miga prawidłowo tzn. po wciśnięciu mruga 3.4 raz. W pewnych sytuacjach to mruga dłużej jakby kluczyk „zczytywał” i dalej nic.

P.S. Robson dzięki za życzenia.
Wszystkim tym co cenią sobie komfort no i piękno "Renatek" wszystkiego dobrego z okazji Świąt. Oby "one" były ostatnie co przynoszą zmarwienia i rozterki dnia codziennego.
:cry: ? :mrgreen:

_________________
520313


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2011, o 21:22 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 2 kwi 2008, o 17:58
Posty: 134
Lokalizacja: Gorzów wlkp.
Imię:
RokProdukcji: 1997
Moje auto: Espace III 2.0 8V F3R
Grand: Nie
LPG: Tak
Z tego co ja się orientuje 2 na raz trzeba kodować


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2011, o 21:29 
Offline
Początkujący

Dołączył(a): 3 maja 2008, o 15:20
Posty: 39
Lokalizacja: Rzeszów
Imię:
RokProdukcji: Nie dotyczy
Moje auto: Inne
Grand: Nie
LPG: Nie
W podanej instrykcji stoi, że przy jednym kluczyku należy powtórzyć tą procedurę z jednym kluczykiem.

_________________
520313


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL